Biotechnológia

(Prof. Dr. Fári Miklós, Domokosné Dr. Szabolcsy Éva, Koroknai Judit Ágnes, Kaszás László)

  • Nehézfém-tolerancia kutatása új évelő lágyszárú biomassza növények körében
  • Géntechnológiai-sejtbiológiai módszerekkel létrehozott lágyszárú évelő növények (energiamályvák, olasznád, stb.) kutatása
  • Fehérje hidrolizátumok mezőgazdasági célú alkalmazása,
  • Szervetlen, szerves és nanoszelén formák biogenezise és körforgalma növénytermelési rendszerekben, alkalmazása fortifikációs célokra
  • Alternatív növényi fehérjeforrások vizsgálata takarmányozási hasznosításra: Lucerna/csicsóka zöld növényi biomassza frakcionálása, levélfehérje koncentrátum előállítása, biológiai/kémiai értékelése, proteomikai vizsgálatok
  • Alternatív növényi fehérjeforrások vizsgálata humáncélú hasznosításra: zöldségnövények zöld növényi biomasszájának frakcionálása, magas beltartalmi értékű termékek fejlesztése  
  • Mikroszaporítási technikák alkalmazása egynyári és évelő dísznövények szaporításában
  • Modulrendszerű vertikális növényfalak előállítása virágzó és levéldísznövényekkel
  • Növényklónozó bioreaktorok fejlesztése és alkalmazása mikroszaporításban

 

Frissítés dátuma: 2019.03.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ