Köszöntő

Szeretettel köszöntjük a Debreceni Egyetem MÉK Alkalmazott Növénybiológiai Tanszék oldalán, melynek elsődleges feladata, hogy tájékoztatást nyújtson képzési, oktatási és kutatási tevékenységeinkről. 

A tanszéki honlap összeállításakor egyszerű, áttekinthető, információban gazdag és naprakész oldal kialakítására törekedtünk.

Tanszékünk hosszú múltra tekint vissza, hisz a magyar agrárképzésben a tanszék (növénytan, növényélettan) és jogelődjei a kezdetektől részt vesz és annak meghatározó szervezete volt és kibővítésével (biotechnológia) jelenleg is az.  Tanszékünk oktatói által oktatott tananyag elsajátítása nélkül nem létezik karunkon alapképzés, mesterképzés, felsőoktatási szakképzés és szakirányú továbbképzés sem. A cél az, hogy hallgatóinkat „a gazdaság minden ágában, ugy az elméletnek, mint a gyakorlatnak alaposan előkészíteni.”   (Papi Balogh Péter igazgató, Országos Felsőbb Gazdasági Tanintézet, 1868. október 22.)

Mindhárom munkacsoportunk az eredményeit folyamatosan publikálja különböző szakfolyóiratokban és konferenciákon. Az utóbbi években újabb kutatási irányok indultak, egyértelmű elmozdulás történt a gyakorlat-orientált bioipari kutatások irányába is. A tanszéknek több élő szakmai kapcsolata van nemzetközi kutatócsoportokkal, ugyanakkor hazai, innovációra fogékony cégekkel is, akik számos esetben támogatták vagy támogatják a szervezeti egységben folyó kutató munkát.

Jó böngészést kívánunk!

Dr. Veres Szilvia

Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 05. 14:42